Novinky

Zimní STOUT 15°

Na letošní zimu (2014/15) jsem poprvé uvařil STOUT. Jedná se o silné hutné černé pivo, které v zimních měsících zasití a dodá energii pro zdárné přečkání krátkých zimních dnů. 

 

POVZBUZUJÍCÍ PIVO

Jako základ pro povzbuzující pivo slouží pšeničné pivo, ke kterému byla přidána směs několik druhů bylin, jenž podporují regeneraci těla, vitalizují a povzbuzují organizmus. Díky nižší hladině alkoholu je pivo vhodné pro osvěžení a povzbuzení v parných letních dnech. Pivo má zajímavou bylinnou příchuť snoubící se s chmelem a kvasinkami.

 

VIŠŇOVÉ PIVO

Přes několikeré pokusy s ovocnými pivy, které nikdy nedosáhly valné chutě, způsobené s největší pravděpodobností používáním čistě přírodních šťáv a produktů a tudíž bez možnost šance přiblížit se alespoň částečně k chuti "průmyslově" vyráběných ovocných piv plných umělých ochucovadel, barviv a dalších Éček, jsem tentokráte částečně uhnul z cesty čistě přírodních produktů a smíchal jsem pšeničné pivo s višňovým moštem. Výsledkem bylo chutné ovocné pivo, lehce nasládlé, s chutí vyšní. Pro příště bych se nebál použít větší podíl višňového moštu. Otázkou je, jak bude chutnat a nenastane-li případná exploze láhví po delší době, kdy bude v láhvích kvasit cukr z moštu.

 

BEZOVÉ PIVO

Uvařil jsem pšeničné pivo s jemnou a svěží vůní a příchutí květu černého bezu

 

MÁTOVÉ PIVO

Uvařil jsem pšeničné pivo s mátou, vynikající nezvyklou a osvěžující chutí a vůní mentolu.