Oblíbená a pravidelně vařená piva

Krupská světlá 16°

Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého světlého ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.

 

Krupský permoník - tmavá 13°

Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého karamelového a barevného ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.
 

Krupský permoník - polotmavá 12°

Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého světlého, karamelového a barevného ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.
 

Krupský permoník - světlá 10°

Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého světlého ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.

 

Medové pivo

Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z medu od českých včeliček, českého sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek. (Do nedávna jsem medové pivo dělal čistě z medu a i když by mě to v podstatě mohlo být jedno, po jednom upozornění, že bez sladu by se tento nápoj neměl jmenovat pivo, jsem do receprury zařadil i český slad. Uvidím časem jestli se pivo chuťově zlepší, či zhorší a zda zůstanu u tohoto receptu, budu ho ještě vychytávat a nebo se vrátím k původnímu receptu.)

Krupské Medové pivo je děláno klasickou pivovarnickou technologií tzv. svrchního kvašení. V průběhu dozrávání je do něho z části přidáván studenou cestou pravý včelí med. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý.

Zakvašené Medové pivo je bez filtrace a pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úporavy stáčeno do lahví a po vyzrání a uležení připraveno k přímé spotřebě. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují řadu pro těloprospěšných látek. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná piva.

Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Krupské Medové pivo navíc ještě obsahuje med a tak se stalo nejen dobrým mokem, ale i ještě více zdraví prospěšným nápojem.

Krupské Medové pivo se vyrábí ze stejných surovin jako klasické pivo (svrchním kvašením), navíc se však přidává studenou cestou pravý včelí med, který obohacuje nápoj o celou řadu stopových prvků. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý (proto hotové pivo není medově sladké).

Vyzrálé a uleželé Krupské Medové pivo je bez filtrace, pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úpravy stáčeno do 1,5 a 0,5l litrových PET lahví, které jsou elastické a jsou schopné reagovat na narůstající tlak během transportu a uskladnění a do klasických skleněných pivních láhví. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny a jiné zdraví prospěšné látky. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná kvasnicová piva. Pivo není dostupné v běžné distribuční síti, ale pouze k ochutnání u nás. 

Pivo neobsahuje žádné konzervační přísady, jeho trvanlivost není prodlužována ani chemickou, ani tepelnou cestou. Krupské Medové pivo je tedy čerstvý nápoj s živými mikroorganismy, obsahující vitamíny (nejen skupiny B), enzymy, organické a  minerální látky.

Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Krupské Medové piovo navíc ještě obsahuje med a tak se stal nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospěšným nápojem.

Co je na tomto pivu jiné? 

Na rozdíl od všech ostatních piv v ČR je Krupské Medové pivo „živé“ pivo, obsahuje živé kvasinky, živé enzymy a bílkoviny. Je typově stejné jako před mnoha staletími. Piva nejsou dodatečně syceny CO2. Krupské Medové pivo je vyráběno pouze z pravého českého žateckého chmele (ne z koncentrátů a granulátů) a také se při jeho výrobě nepoužívají chemické přípravky pro zlepšení chuti. Pivo typově vyhovuje zdravé výživě. Krupské Medové pivo je „čisté pivo“ bez umělých chemických látek.

 

Cernunnos

Původní tradiční keltské pivo z medu, horské flájské vody, vřesu, dubové kůry a pivních kvasinek. Tímto způsobem připravovali svá tipická piva Keltové ještě před tím, než objevili možnost použití ke kvašení sladu a později k ochucení i chmele.

Původní tradiční keltské pivo z medu, horské flájské vody, vřesu, dubové kůry a pivních kvasinek. Tímto způsobem připravovali svá tipická piva Keltové ještě před tím, než objevili možnost použití ke kvašení sladu a později k ochucení i chmele.