
Oblíbená a pravidelně vařená piva
Krupská světlá 16°
Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého světlého ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.
Krupský permoník - tmavá 13°

Krupský permoník - polotmavá 12°
Krupský permoník - světlá 10°
Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z českého světlého ječného sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek.
Medové pivo
Domácí kvasnicové nefiltrované a nepasterizované pivo z medu od českých včeliček, českého sladu, horské flájské vody, českého chmele a pivních kvasinek. (Do nedávna jsem medové pivo dělal čistě z medu a i když by mě to v podstatě mohlo být jedno, po jednom upozornění, že bez sladu by se tento nápoj neměl jmenovat pivo, jsem do receprury zařadil i český slad. Uvidím časem jestli se pivo chuťově zlepší, či zhorší a zda zůstanu u tohoto receptu, budu ho ještě vychytávat a nebo se vrátím k původnímu receptu.)
Krupské Medové pivo je děláno klasickou pivovarnickou technologií tzv. svrchního kvašení. V průběhu dozrávání je do něho z části přidáván studenou cestou pravý včelí med. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý.
Zakvašené Medové pivo je bez filtrace a pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úporavy stáčeno do lahví a po vyzrání a uležení připraveno k přímé spotřebě. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují řadu pro těloprospěšných látek. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná piva.
Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Krupské Medové pivo navíc ještě obsahuje med a tak se stalo nejen dobrým mokem, ale i ještě více zdraví prospěšným nápojem.
Krupské Medové pivo se vyrábí ze stejných surovin jako klasické pivo (svrchním kvašením), navíc se však přidává studenou cestou pravý včelí med, který obohacuje nápoj o celou řadu stopových prvků. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý (proto hotové pivo není medově sladké).
Vyzrálé a uleželé Krupské Medové pivo je bez filtrace, pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úpravy stáčeno do 1,5 a 0,5l litrových PET lahví, které jsou elastické a jsou schopné reagovat na narůstající tlak během transportu a uskladnění a do klasických skleněných pivních láhví. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny a jiné zdraví prospěšné látky. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná kvasnicová piva. Pivo není dostupné v běžné distribuční síti, ale pouze k ochutnání u nás.
Pivo neobsahuje žádné konzervační přísady, jeho trvanlivost není prodlužována ani chemickou, ani tepelnou cestou. Krupské Medové pivo je tedy čerstvý nápoj s živými mikroorganismy, obsahující vitamíny (nejen skupiny B), enzymy, organické a minerální látky.
Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Krupské Medové piovo navíc ještě obsahuje med a tak se stal nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospěšným nápojem.
Co je na tomto pivu jiné?
Na rozdíl od všech ostatních piv v ČR je Krupské Medové pivo „živé“ pivo, obsahuje živé kvasinky, živé enzymy a bílkoviny. Je typově stejné jako před mnoha staletími. Piva nejsou dodatečně syceny CO2. Krupské Medové pivo je vyráběno pouze z pravého českého žateckého chmele (ne z koncentrátů a granulátů) a také se při jeho výrobě nepoužívají chemické přípravky pro zlepšení chuti. Pivo typově vyhovuje zdravé výživě. Krupské Medové pivo je „čisté pivo“ bez umělých chemických látek.
Cernunnos
